Macavoy AB

Gillar du att driva och leda miljö- och säkerhetsarbete samtidigt som du bidrar till nya affärer? Hamnen lever i en föränderlig värld och erbjuder en bred och spännande tjänst.

 

Om företaget

Helsingborgs Hamn – Containerspecialisten. Du kan vara säker. Idag har du använt eller ätit någonting som har passerat Helsingborgs Hamn. Vi är en av Sveriges största färjehamnar, en containerspecialist och en av norra Europas ledande hamnar. Helsingborgs Hamn erbjuder rederier, transportörer och speditörer en attraktiv infrastruktur med effektiva tåg-, väg- och sjöförbindelser. Att vara expert på containerhantering innebär att ha viljan, kunnandet och erfarenheten att ta hand om allt från bananer till stål. Det är människorna i hamnen, lagarbetet, som har bidragit till vår framgång. Vi har moderna truckar och enorma containerkranar, men utan vår kompetenta personal kan vi inte utföra ett bra arbete. I Helsingborgs Hamn AB, som ägs av Helsingborgs stad, arbetar cirka 230 personer. Hos oss finns allt från ekonomer, tekniker, stuveripersonal, säljare, servicepersonal till IT-experter. Välkommen till Sveriges bästa och trevligaste hamn.

 

Uppdraget

Hamnen har ett begränsat område och stadens bebyggelse kommer dessutom närmre vilket ställer nya krav på oss. Vi måste bli mer effektiva i det vi gör och hela tiden ligga steget före gällande omvärldsbevakning och myndighetskontakt/beslut för att kunna möjliggöra fler affärer. Förutom Miljö ansvarar du för hamnens Säkerhetsarbete inklusive personalansvar för en arbetsmiljö/säkerhetsingenjör.  

 

Vem söker vi?

Vi söker en lösningsfokuserad person med bakgrund från miljöarbete som miljöchef, miljöingenjör, EHS-ingenjör etc. Du har arbetat ett antal år med att driva och utveckla miljöarbetet på såväl operativ som strategisk nivå. Du är van vid att arbeta i en föränderlig tillvaro med god kunskap och förståelse i att tolka lagtext och direktiv från myndigheter. Du kanske har haft personal- och verksamhetsansvar samt budgetansvar. Detta ses som positivt, dock ej ett krav. Vi söker dig med rätt personlighet, vilja och förmåga att driva dessa frågor.

 

Med en god analytisk förmåga och intresse för att utveckla verksamheten framåt kan du pedagogiskt förklara och kommunicera vad och varför saker behöver göras på ett visst sätt till övriga i verksamheten.

 

Och jobbet då?

Miljö- och Säkerhetschef är ansvarig för bolagets avdelning för Säkerhet, Miljö, Arbetsmiljö och Kvalitet (SMAK). SMAK säkerställer hamnens tillstånd och ansvarar för att redovisa och förse myndigheterna med tillhörande rapporter.

 

Ditt ansvar ligger i att leda, driva, utveckla samt följa upp verksamhetens miljö- och säkerhetsarbetet. Du ser till att policys, riktlinjer och instruktioner från SMAK är väl implementerade och efterlevs av medarbetarna. Vidare bidrar och bistår du övriga avdelningars arbete där behov av stöd från SMAK finns till chefer och/eller medarbetare med kompetenshöjande aktiviteter och utbildningar med syfte att verksamheten ska båda lyckas med sitt ansvar och lättare kunna nå sina affärsmål. Du ansvarar även för att hantera, rapportera och följa upp incidenter kopplade till SMAK.

 

Samverkan med myndigheter och instanser är en viktig del.  Du kommer bl.a. i kontakt med Länsstyrelsen, Arbetsmiljöverket, Transportstyrelsen, Sjöfartsverket och Tullen. En viktig del i ditt arbete är att förutse och agera snabbt om något hos omvärlden/myndigheterna skulle kunna begränsa hamnens verksamhet.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du rapporterar till chefen för Affärsstöd.

 

Hur ansöker jag då denna spännande tjänst?

I denna rekrytering har Helsingborgs Hamn tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Annonsen kommer att vara publicerad till och med den 21 januari. Vi går in i jul- och nyårstider vilket innebär att urvalsprocessen stundtals kommer gå på lågvarv. Däremot ser vi gärna att du kommer in med din ansökan snarast!

 

Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta Markus Holmgren på Macavoy, 010-330 54 81 alternativt markus@macavoy.se.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Vem är Macavoy AB?

Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Vi är specialiserade på rekrytering av chefer och specialister, huvudsakligen med en bakgrund som ingenjörer eller ekonomer. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer.

 

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2017/26
Publicerat 2017-12-20
Sista ansökningsdag 2018-01-21

返回职位空缺页面