Råå S kommer under hösten att flytta till nya lokaler på Berga i Helsingborg och gå från en till fyra produktionslinjer, efter att man under några år haft en pilotanläggning i södra delarna av Helsingborg. Nu är det dags att växla upp till fullskalig produktion och således behöver även personalstyrkan växa.

Är du en duktig produktionstekniker som vill vara med på resan vid installations- och driftsättningsfas samt att vara med vid upprättande av underhållsplaner och arbetet med ständiga förbättringar? Fortsätt då läsa annonsen så får du veta mer.

Om företaget

Råå S är ett dotterbolag till den internationella koncernen Burger Söhne Group. Koncernen med ca 2000 anställda, är med över 140 års passion för tobak kända runt om i världen för sina cigarrer och cigariller. Det totala engagemanget är grunden för framgången, Varumärken som ingår i portföljen är on! white snus, Moods, Ritmeester, Dannemann, Al Capone Cigarillos och Al Capone snus.

Varumärkena on! Och Al Capone snus tillverkas i Helsingborg. För mer info om koncernen, gå in på www.dannemann.com

Om jobbet

Ökade volymer och kommande investeringsprojekt är en del av utmaningarna samtidigt som det finns möjligheter att vidareutveckla personalen, planering, metodik, verktyg och struktur.

Det primära målet med rollen är att se till att produktionen flyter så optimerat och driftssäkert som möjligt för att leverera det den ska enligt tid, kvalitet och kostnad. Att jobba med ständiga förbättringar är en del av vardagen, maskindelar kan uppgraderas, inställningar kan behövas skruvas på och programsekvenser kan behöva skrivas om. Ansvaret är brett och ställer krav på dina kunskaper inom mekanik, el eller PLC-programmering.

Råå S har en kraftig tillväxt planerad framöver. Nya maskiner ska på plats och fintrimmas, kvalitetskrav ska mötas och personalen ska utbildas i hur de fungerar. Som alltid när ett företag växer kommer nya rutiner att behöva utvecklas. Detta kan vara alltifrån att utveckla underhållsplaner till att finjustera produktionsprocesser och i detta har du en central roll. Du kommer även vara inblandad i såväl mindre som större projekt, vissa initierade av dig och andra från centralt håll.

Rollen kommer också ha ett visst ansvar för optimering av råmaterial- och färdigvarulager men detta är en mindre del.

Fabriken kör tvåskift. På varje skift finns en tekniskt ansvarig operatör som hanterar mindre driftsstopp löpande men företagets två Produktionstekniker delar på beredskapen vid större driftsstopp, därför är det bra om du har körkort och tillgång till bil.

Du kommer ha kontakt med de flesta i den lokala organisationen, leverantörer, entreprenörer och även med vissa personer på koncernens huvudkontor i Schweiz. Detta kräver att du är trygg i din engelska.

Om dig

Vi letar efter dig som har flera års erfarenhet från en liknande roll. Du är van att arbeta med många olika delar kopplade till produktionen och verksamheten i stort och kan snabbt skifta fokus då det behövs. Ena stunden kan det vara att justera ventilationen för att i nästa sekund åtgärda ett maskinstopp.

Vi ser gärna att du har någon form av eftergymnasial utbildning inom el eller mekanik, eller så kompenserar du det med relevant arbetserfarenhet inom exempelvis FMCG eller läkemedelsproduktion. Kompetens inom maskin-el skulle komplettera den andra Produktionsteknikern Fredrik på ett bra sätt. Du har ett starkt kvalitetsfokus och har den smått magiska förmågan att kombinera noggrannhet med effektivitet.

Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att ha ett administrativt ansvar. Eftersom Råå S är i en stark förändringsfas är dokumentationen av de steg som tas väldigt viktig, och utvecklingen av rutiner måste på pränt. I vissa sammanhang kommer du i projekt ha både budget- och dokumentationsansvar, så en fallenhet för detta är naturligtvis viktigt. Har du arbetat med LEAN, Kaizen eller liknande tidigare är det meriterande.

Övriga personliga egenskaper som du känner igen dig i bör vara flexibel, drivande, kreativ och nyfiken.  Du gillar utmaningar och tar själv gärna initiativ till effektiviseringar. Du har också en ”keep it simple”-mentalitet, dvs att det finns ingen anledning att krångla till saker i onödan.

Tjänsten kräver att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Du har också en vana av att arbeta med Office-paketet och har en generellt god datakompetens.

Om ansökan

I denna rekrytering har Råå S tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar löpande med processen och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Dröj därför inte med din ansökan, utan gör det redan idag!

Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta Macavoy och Mattias Larsson på 010-330 54 82.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Macavoy AB

Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Vi är specialiserade på rekrytering av chefer och specialister, huvudsakligen med en bakgrund som ingenjörer eller ekonomer. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer.

Tillträde Snarast
Löneform Fast lön
Sista ansökningsdag 2018-09-17

Tillbaka till lediga jobb